Foredrag

Klimakrisen løser vi ikke!

Foredraget fra Geologen (glaciologen), der tør fortælle sandheden om klimakrisens uhyggelige alvor. Om politisk svigt og manipulation af befolkningen. Om dobbeltmoral på global skala, og ikke mindst vores helt naive og utilstrækkelige forestilling om hvordan vi løser krisen. Klimakrisen løses ved at genskabe jordens strålingsbalance, og det er en løsning på en helt anden skala end hvad samfundsdebatten i dag formår at berøre. Vi taler om alt det vi gør for klimaet, men burde tale om alt det vi ikke gør. For det er i den samtale løsningen findes.. 

Klimaforandringer i haven

Mulighederne for dyrkning af en lang række eksotiske planter ændre sig langt hurtigere end de fleste forestiller sig. Kom med på en rejse i de grænse-søgende botanikeres univers, og få viden om hvad der præcis sker med det danske klima i disse år. Hvordan påvirker forandringerne vores planter, og hvordan kan vi bedst udnytte fordele og ulemper ved klimaforandringerne. Hvordan opbygger vi en klimasikret have, der kan klare lange tørkeperioder, og vintre med alt for meget nedbør. Det handler bl.a. om regnvandsopsamling og træer som overstandere. 

Eksotiske planter - dyrkningstips

I dette foredrag fortæller jeg om dyrkningen af en lang række eksotiske planter. Fra junglehavens frodige eksotiske miljø, til den tørre haves Middelhavs stemning. Hvordan dyrkes palmer, bananplanter, gunnera, rispapirplanten og eksotiske blomster som canna, Ingefær til stor frodighed? Eller planter fra den tørre have som yucca, kaktus, husløg mv. Hør hvordan geologen "konstruere" plantejorden til optimal vækst og plantens hårdførhed. Hvor meget skal der vandes og gødes? Til sidst - hvordan får man hele herligheden igennem vinteren.

NB: Jeg lytter meget gerne til ønsker, og kan kombinere foredragenes indhold efter ønske. Har I foreslag til emner som I arbejder med, og som jeg kan fortælle om, er jeg fulgt fleksibel. Prisen på foredraget vil afhænge af rammerne, og hvor mange vi må forvente at kunne trække til. Bestilling og forespørgsel indtastes nedenfor. Du er naturligvis også velkommen til at ringe på 51 43 79 05.